Gratis beschermingsmiddelen voor getransplanteerden

Sinds de zomer van 2021 kunnen mensen met een ernstige afweerstoornis maandelijks mondkapjes en zelftesten krijgen van de overheid. Hart- en longtransplantatiepatiënten die anti-afstotingsmedicijnen gebruiken, vallen onder deze patiëntengroep. Vaak zitten zij vanwege hun kwetsbare gezondheid in thuisisolatie.

Met de gratis beschermingsmiddelen hoeven mensen met verminderde immuunrespons niet volledig in isolatie te gaan om zichzelf te beschermen. Als zij zichzelf met mondkapjes en zelftesten kunnen beschermen en testen, kunnen zij toch mee doen aan de samenleving. Zo kunnen zij bijvoorbeeld toch bezoek ontvangen (en hen een zelftest aanbieden), of gewoon naar hun medische afspraken gaan. Lees verder op de pagina van de Nierpatiënten Vereniging Nederland: KLIK HIER

Deel dit bericht: