Verslag strandwandeling 2019

Zaterdag 08 november was de strandwandeling van onze Patiëntenvereniging.

Dit jaar was een lustrumjaar. Het was in tegenstelling tot wat in de uitnodiging stond niet het vierde maar het vijfde jaar dat de strandwandeling plaats vond.

De dag begon met een consumptie en een Katwijkse knip bij ’t Zand in Katwijk. De weergoden waren ons goedgezind. Het was wel fris en er stond een stevige bries maar de regen bleef uit.

Om 13:00 uur werd er gestart met 25 wandelaars . De wandeling ging van Katwijk naar Noordwijk over het strand. Een afstand van ongeveer 5 kilometer. Onderweg werd er bijgepraat en ervaringen uitgewisseld maar ook gelachen uiteraard.

Halverwege de wandeling werden de wandelaars opgevangen door Gerard en begeleid naar de parkeerplaats waar in de kofferbak van de auto een keukentje was gefabriceerd.  Op deze manier werd ook dit jaar de erwtensoep en champignonsoep warm gemaakt. Ad, de padvinder onder ons draaide hier zijn hand niet voor om. Iedereen kreeg een kop soep met roggebrood.

Als snel werd de wandeling voortgezet. Er werd door de duinen tegen de wind ingelopen, terug naar Katwijk. Dat was toch wel een stuk pittiger dan de heenweg over het strand. Er stond een windkracht 4 en dan merk je dat het duingebied best heuvelachtig is. Iedereen heeft de wandeling probleemloos doorstaan.

Na terugkomst bij ’t Zand kon iedereen onder het genot van een hapje en een drankje uitrusten van de wandeling. Er werd van een aantal wandelaars afscheid genomen, zij bleven niet eten. De tafel werd gedekt en de overgebleven wandelaars konden aan tafel aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Na de maaltijd was er nog een kopje koffie en keerde iedereen weer naar huis.

Deel dit bericht: