Verslag darttoernooi 2019

Zondag 6 oktober 2019 was het darttoernooi in Sportcafé Olympus in Weesp. Na eerst gezellig wat gedronken te hebben en uitleg van Gerard te hebben gekregen begonnen er 31 personen aan het darttoernooi. Er was een echte wedstrijdleiding aanwezig die in de gaten hield of alles netjes en ordelijk verliep.  Al snel vlogen de  dartpijlen je om de oren.

Tussen de middag was er het gebruikelijke broodje kroket.  Er werd vooral veel gelachen maar toch ook wel serieus gedart. Zo was de hoogste finish 98. Dat is natuurlijk niet zo’n hoge finish als de professionele darter maar zo’n finish mag er best wel wezen. Bij het single toernooi won Marjan de sportieve strijd van Marcel. Het bijzondere is dat er bij de PHLT ook een verliezersronde gespeeld word.  Deze ronde werd gewonnen door Arie. Je hoeft dus niet altijd de beste te zijn om te winnen.

Na het single toernooi werden er koppels gevormd om het koppeltoernooi te spelen. Het begint al bij het dichtste bij de bull gooien om te kijken wie er mocht beginnen. De toon is al snel gezet als de opmerking komt: “de dames mogen toekijken hoe de heren dit klusje klaren”. En dan moet je weten dat de heren niet samen in één team speelden.  Later in deze partij moest er  in de negen gegooid worden. Er belandde een pijl buiten het speelveld maar wel midden in het rondje van het cijfer negen en toch werd door dit team de partij verloren.  Dit dubbeltoernooi werd gewonnen door Bert en Carolien.

Ieder darttoernooi is er een aanstormend talent en krijgt iemand de pech prijs. Anja en Ineke kregen deze prachtige prijzen uitgereikt door Gerard. Marjan ging er dit jaar weer met de prijs voor de best getransplanteerde  speler vandoor.

Na afloop was er de mogelijkheid om te blijven eten. 26 personen maakte hier gebruik van. De maaltijd was prima verzorgd. Rond 19:00 uur ging iedereen naar huis.

Deel dit bericht: