Succesvolle transplantatie varkenshart

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een team van artsen een genetisch gemodificeerd varkenshart getransplanteerd. De ontvanger is een 57-jarige man, die aan een terminale hartziekte leed. Drie dagen na de operatie maakt hij het goed. De ingreep aan dat een genetisch gemodificeerd dierlijk hart zonder onmiddellijke afstoting kan functioneren in een menselijk lichaam.

De patiënt, David Bennett uit Maryland, wordt de komende dagen en weken nauwlettend in gemonitord om vast te kunnen stellen of de transplantatie daadwerkelijk levensverlengend blijkt. De patiënt kwam door zijn medische conditie niet in aanmerking voor een conventionele harttransplantatie. “Het was of doodgaan of deze transplantatie. Ik wil leven. Ik weet dat het een wilde gok is, maar het is mijn enige keus”, aldus David Bennett vlak voor de ingreep.

Lees het hele verhaal hier (in het Engels) : KLIK HIER

Deel dit bericht: