Europese Spelen geannuleerd

De Europese Spelen voor hart,- en longgetransplanteerden zijn geannuleerd. De situatie in heel Europa met COVID-19 is nog steeds erg onzeker en het is op dit moment niet mogelijk om het aantal covid-gevallen en de impact van de Omicron-variant op de geplande datum van de Spelen in juni 2022 vast te stellen.

Tijdens de voorbereidingen was het met name van belang dat de Spelen voor alle deelnemers veilig konden worden gehouden. De recente introductie van een coronavirusbarometer in België legt momenteel ernstige beperkingen op aan de planning van georganiseerde evenementen, zowel binnen als buiten. Om potentiële deelnameaantallen te verzamelen is er een korte enquête gehouden via de Games-website. Van de ontvangen reacties gaf 53% aan dat ze zouden komen, 34% was niet zeker en 13% zou niet aanwezig zijn vanwege corona.

Een belangrijke overweging was de levensvatbaarheid van de spelen op basis van verwachte opkomstcijfers en deelnamekosten voor atleten en supporters. Alle opties zijn overwogen inclusief eventueel uitstel, wat helaas niet mogelijk was. De organisatie begrijpt dat dit teleurstellend nieuws is, maar uiteindelijk moet de gezondheid en het welzijn van de ontvangers van een donorhart of donorlongen de eerste zorg zijn. “De Spelen moeten doorgaan!” – aan dit motto blijven we vasthouden om onze unieke community bij elkaar te houden en weer te versterken, laat Karsten Zeh ons weten.

Deel dit bericht: