Najaarsronde Covid-19 vaccinatie

De verpleegkundig specialisten van de HTx poli van het UMC willen u langs deze weg informeren over de huidige stand van zaken omtrent de COVID-19 vaccinaties in najaar 2023, waarvoor u in aanmerking komt als harttransplantatie patiënt.

Alle informatie is terug te vinden op https://mijnvraagovercorona.nl/nl/vaccineren/najaarsronde­coronaprik, inclusief het maken van de afspraak indien u geen automatische oproep krijgt.

Praktische informatie

  • De vaccinatiecampagne loopt van de eerste week van oktober tot eind december 2023.
  • Personen van 60 jaar en ouder krijgen een persoonlijke uitnodiging van het RIVM voor de coronaprik.
  • Personen tussen de 18-59 jaar die een indicatie hebben voor de coronaprik, krijgen geen persoonlijke uitnodiging. Het RIVM kan hen niet uitnodigingen omdat medische informatie alleen beschikbaar is bij de behandelend (huis)arts. Zij krijgen van hun huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse influenzavaccinatie, maar niet voor de coronaprik.

Patiënten van 18-59 jaar met een indicatie voor de coronaprik kunnen zelf een afspraak inplannen bij de GGD, hiervoor is geen uitnodigingsbrief of verwijsbrief nodig. Op www.planjeprik.nl kunt u hiervoor een afspraak maken, telefonisch kan dit ook via 0800 – 7070.

Kort samengevat

  • Bent u 60 jaar en ouder: u krijgt een persoonlijke uitnodiging voor de coronaprik.
  • Bent u jonger dan 60 jaar, dan kunt uzelf een afspraak maken voor de coronaprik.

Voor meer informatie verwijzen we u ook naar:

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, willen we u vragen een e­-consult te sturen naar de HTx poli van het UMC of te bellen tijdens het telefonisch spreekuur. De verpleegkundig specialisten denken dan graag met u mee.

Deel dit bericht: