Boosterprik voor hart-getransplanteerden

Informatie vanuit de harttransplantatiepolikliniek van het UMC Utrecht; de derde vaccinatie die hartgetransplanteerden hebben gehad valt onder de basisserie van de vaccinaties. Bij sommige ernstig  immuun gecompromitteerde patiënten zijn twee vaccinaties niet voldoende. Zij hebben te weinig  afweer opgebouwd. Bij hen kan een derde prik verbetering geven van de immuniteit.

De booster is daarnaast een extra prikkel voor het afweersysteem, een oppepper na de basisserie. Die is om te zorgen dat de bescherming na de basisserie nog een keer verhoogd wordt. Dit zou dan inderdaad minstens 3 maanden na de derde vaccinatie mogen plaats vinden.

Informatie vanuit het RIVM over vaccinatie bij immuun gecompromitteerde: Mensen met afweerstoornis (immuungecompromitteerden)

Daarnaast heeft het UMC Utrecht nog wat informatie over de vaccinaties op de website staan: Veelgestelde vragen corona-vaccinatie – UMC Utrecht

Deel dit bericht: