Mondneusmaskers en zelftesten voor mensen zonder antistoffen

Maakt u door medicatie ook geen antistoffen aan dan kunt u sinds 28 juli 1 keer per maand 25 zelftesten en/of 100 medische mondneusmaskers krijgen via uw apotheek.

Niet alle apotheken blijken op de hoogte te zijn van deze regeling.

Apothekers kunnen vanaf woensdag 28 juli 2021 mondneusmaskers en zelftesten verstrekken aan mensen die in thuisisolatie zijn en nog niet volledig ingeënt kunnen zijn of op medisch advies (nog) niet zijn ingeënt. Dit geldt ook voor mensen met een verminderde weerstand door medicijngebruik, zoals getransplanteerden. De verstrekking vindt plaats via een regeling ‘Zelftesten bij thuisisolatie’.

Deze regeling is een aanvulling op de bestaande regeling voor de verstrekking van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM). Niet alle apothekers blijken van de regeling op de hoogte te zijn. De regeling is terug te vinden op de website van het ministerie van VWS. KLIK HIER OM NAAR DE PAGINA VAN VWS TE GAAN.

Deel dit bericht: