Wim van Kempen ontvangt eerste bundel

Voor een glimlach

In de gedichtenbundel ‘Voor een glimlach’ schreef Margot Bavinck-Rompa 24 gedichten met illustraties over het wel en wee van de bewoners van Zorgcentrum Vreeswijk.

Bij Margot heeft de ouderenzorg een speciaal plekje. Ze woont in Nieuwegein dichtbij het zorgcentrum dat uitkijkt over de Lek en heeft er jaren geleden twee jaar vrijwilligerswerk gedaan, ze verzorgde de kabelkrant en gaf er computerles.

Vorig jaar mochten de bewoners niet van hun kamer. Families kwamen zwaaien, verjaardagsfeesten werden buiten gevierd met jarige opa veilig op het balkon. In die tijd maakte Margot kaarten met een gedicht en een tekening voor de bewoners. Deze waren gebaseerd op haar ervaringen met hen. Deze gedichten zijn nu gebundeld.

“Ik wil graag dat ouderen de bundel kunnen lezen, worden voorgelezen, cadeau krijgen van kinderen of kleinkinderen zodat de grappige, lieve gedichtjes een grote glimlach toveren op hun gezicht”, aldus Margot. Haar teksten getuigen van observaties die zij met mededogen, blij of geestig verwoordt.

Willem Bavinck

De bundel ‘Voor een Glimlach’ is opgedragen aan haar zwager Willem Bavinck, die onlangs op 65-jarige leeftijd is overleden.  In 1983 kreeg hij in Londen een donorhart. Naast zijn zieke hart werd een donorhart geplaatst en daar heeft hij  38 jaar mee geleefd terwijl de voorspelling maximaal 2 jaar was. Hij was tot 2021 de langst levende hartgetransplanteerde in de wereld.

Hij zette zich in om orgaandonatie te promoten. Hij was er een voorbeeld van dat je met een donorhart weer een goed leven kon leiden. Als langstlevende met een donorhart stond hij symbool voor de hoop van patiënten die een harttransplantatie moesten ondergaan. Hij heeft Harten Twee opgericht, de huidige Patiëntenvereniging Hart & Long Transplantatie (PHLT),  de belangenorganisatie voor iedereen die een hart- en/of longtransplantatie heeft ondergaan, of daarvoor in aanmerking komt, hun partners, en hun familieleden.

Speciale missie

Het is de eerste bundel van Margot en daarmee stapt ze over een drempel, aangemoedigd door mensen om haar heen.  “Hopelijk raken mijn teksten en schilderijen mensen, geven ze  plezier of zetten ze je aan het denken”.  Ze heeft zich als speciale missie gesteld om zoveel mogelijk aandacht te genereren en geld op te halen voor deze Patiëntenvereniging, naar de wens van haar zwager Willem, die de grondlegger en erelid hiervan was.

Op 29 oktober heeft Margot samen met Mieke Bavinck, de weduwe van Willem, een exemplaar van de bundel uitgereikt aan Wim van Kempen, voorzitter van de Patiëntenvereniging Hart & Long Transplantatie.  ‘Wij voelen ons vereerd dat de opbrengst van deze prachtige bundel ten goede komt aan onze patiëntenvereniging”, laat van Kempen weten.

De bundel is te bestellen via https://margotbr.nl/reservering-voor-een-glimlach/

Deel dit bericht: