Nieuwe donorwet per 1 juli

Hoe werkt de nieuwe donorwet (actieve donorregistratie)?

De Rijksoverheid vraagt aan iedere Nederlander van 18 jaar en ouder die nog geen keuze over orgaandonatie en weefseldonatie heeft vastgelegd in het Donorregister dat wel te doen. Dit staat in de nieuwe donorwet.

Verzoek om te registreren

Mensen die zich nog niet geregistreerd hebben, krijgen na 1 september 2020 een brief. Daarin staat een verzoek om een keuze te maken over orgaandonatie en weefseldonatie. En deze keuze vast te leggen in het Donorregister.  

Als u geen keuze vastlegt in het Donorregister, ontvangt u na 6 weken nog 1 herinneringsbrief. Registreert u niets in het Donorregister? Dan wordt u 6 weken na deze brief in het Donorregister geregistreerd met ‘geen bezwaar’. U krijgt hierover een brief van het Donorregister.

Meer informatie vindt u hier.

Deel dit bericht: